Prima pagina!
Despre ITEC Brazi
Departamentul de polimeri si intermediari
Departamentul de procese petrochimice
Departamentul de productie
Teme de cercetare si produse noi
Asociatia CHIMINVENT
Stiri
Contact
English version!
 

Cercetarile efectuate in cadrul acestui departament sunt axate in special (dar nu exclusiv) pe poliolefine.
Activitatea de cercetare se desfasoara pe baza de contracte incheiate cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si cu diverse societati comerciale.


Majoritatea cercetarilor efectuate s-au concretizat in obtinerea de tehnologii si produse noi, aplicabile in Departamentul de productie propriu.
Domenii de cercetare abordate in cadrul acestui departament:

Tehnologii pentru obtinerea de noi polimeri si copolimeri pe baza de poliolefine (polietilena de densitatea joasa PEDJ, polietilena liniara de densitate joasa PELDJ, copolimeri etilena-acetat de vinil, copolimeri etilena-diester maleic, modificarea polietilenei cu grupe polare);

Obtinerea de amestecuri si compozite polimerice cu caracteristici imbunatatite, pe baza de poliolefine si elastomeri, cu umpluturi anorganice, compozite cu stabilizatori UV si compozite cu agenti de ignifugare;

Testarea de noi aditivi pentru polimeri;

Obtinetea de noi tipuri de poliolefine cu diverse aplicatii practice cum sunt: polietilena antistatizata, polietilena expandabila, polietilena foto-biodegradabila, polietilena fotoreticulabila, polietilena ignifugata;

Obtinerea de filme si folii poliolefinice cu proprietati speciale, cum sunt: folia termica pentru agricultura, folii pentru constructii rezistente la apa, folii pentru izolatii, etc.

Studii ale proceselor de imbatranire si stabilizare termo- si fotooxidativa a poliolefinelor;

Studii privind obtinerea si utilizarea de antioxidanti naturali pentru poliolefine, cum sunt vitamina E, flavonoidele, Alga Spirulina.


In cadrul Departamentului Polimeri si Intermediari se efectueaza de asemenea analize pentru clienti interesati.

Se pot efectua urmatoarele analize, conform standardelor in vigoare (STAS, ASTM, ISO):

densitate

indice de fluiditate (ICT/MFI)

proprietati mecanice: rezistenta la tractiune, alungirea la rupere, rezistenta la impact


rezistenta la fisurare

 
Vrei ca site-ul tau sa fie afisat pe prima pagina pe www.GOOGLE.ro atunci cand este cautat unul din produsele tale? DA un CLICK aici si noi ne vom ocupa de asta!!!           ::: NET Romania :::  Solutii web & internet pentru afacerea ta!
Copyright © 2004 Institutul de Tehnologie Chimica ITEC SA . Toate drepturile rezervate