Regulament Algoritmică iTEC 2023
I. Prezentare generală
Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este organizația studențească înființată în anul 1990 ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare și îi susține în viața socială și culturală.
iTEC este un concurs dedicat atât studenților, cât și elevilor pasionați de domeniul IT. Ajuns în anul 2023 la ediția cu numărul 16 concursul reunește în fiecare an peste 250 de participanți, aducând în contact mediul academic cu cel economic din acest domeniu prin intermediul companiilor partenere. În acest an concursul de algoritmică este organizat în parteneriat cu Facultatea de Automatică și Calculatoare, iar premianții acestei ediții pot beneficia de admitere fără examen.
Prezentul regulament definește cadrul specific de organizare și desfășurare a probei de algoritmică pentru elevi în cadrul iTEC, care va fi asigurată de către Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi de către firma Nokia și este valabil pentru anul 2023. Secţiunea destinată studenţilor va fi gestionată similar de către Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi de către Nokia, cu menţiunea că va exista o singură etapă.
II. Etapele concursului
Pentru elevi:
Pentru studenţi:
III. Înscrierea concurenților
Înscrierea participanților se face începând cu data de 20.02.2023 pe site-ul iTEC, până la data de 3.03.2023
IV. Desfășurarea concursului
Durata probei va fi de 3 ore (16:00 - 19:00), iar participanții trebuie să fie prezenți pe link-ul de Zoom începând cu ora 15:00 pentru verificarea identității.
Compania Nokia va asigura o platformă unde se va putea scrie, testa şi încărca spre evaluare codul aferent subiectului.
În urma acestei etape, compania Nokia va oferi premiile I, II, III şi menţiuni participanţilor cu cel mai bun scor, iar reprezentanţii Facultăţii de Automatică şi Calculatoare îşi rezervă dreptul de a seta o limită inferioară de punctaj pentru participanţii care îşi doresc să meargă în a doua etapă.
A doua etapă face parte din evenimentul “Politehnica Timişoara - un pas spre viitorul tău!” şi este destinată elevilor. Elevii premiați în această etapă pot beneficia de facilități la admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPT, inclusiv admiterea fără examen.
Etapa va fi asigurată de către echipa de organizare iTEC şi de către Facultatea de Automatică şi Calculatoare.
Proba de baraj va fi susţinută pe o platformă care va fi făcută publică după finalizarea primei etape, iar dificultatea subiectelor va fi asemănătoare cu dificultatea unor subiecte de olimpiadă judeţeană/naţională.
Facultatea de Automatică şi Calculatoare va premia primele 3 locuri şi va oferi menţiuni celor mai buni participanţi. Comisia va stabili dacă premianții vor fi admiși pe locuri de olimpici, iar celor cu mențiune li se va echivala cu 100 de puncte proba de matematică. Elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a, care vor fi premiaţi în etapa a doua, vor putea, de asemenea, să beneficieze de admitere fără examen/echivalare o dată cu finalizarea studiilor liceale.
Procesul de admitere la UPT se face conform Anexei 6 din Metodologia de admitere (http://www.upt.ro/img/files/2021-2022/Admitere/Licenta/Anexa6_la_metod-admitere-licenta-2022-2023.pdf?fbclid=IwAR24oc3JnnyhZ7ou8wr0RQBrlLEuBPKAM3Xwn9SLxoClcfAH6tGxmMKGSdU).
Mediul de lucru
Participanţii trebuie să se afle pe linkul de zoom prezentat cu o oră înainte de începerea probelor pentru transmiterea regulamentului și verificarea identității.
V. Precizări